Sałatka
- różne sałaty (ja wykorzystałam gotową mieszankę sałat - czerwonej i zielonej lollo, rukoli, endywii)
- pomidor
- ogórek
- czerwona cebula
- kabanosy (6sztuk)
- ser typu feta
- prażone ziarna słonecznika
- papryka
Sos:
- oliwa z oliwek
- musztarda dijon
- odrobina octu
- pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra
Warzywa umyć, sałatę porwać na małe kawałki, pomidora, ogóra i paprykę pokroić w kostkę (lub według uznania), cebulę w "piórka", na patelni podprażyć słonecznik, kabanosy pokroić na krótkie pałeczki i dodać do warzyw. Podane składniki na sos wymieszać, dodać do warzyw i dobrze wymieszać. Ser pokroić w kosteczkę. Delikatnie zamieszać. Całość wstawić do lodówki, aby połączyły się smaki.
Przekąskę stanowiły francuskie sery (3 rodzaje: Tomme Pays Basque, Le fromage doux i Carre de l'est ) i niezbędny dodatek francuskie białe półwytrawne wino (u mnie Celebro).
* |
* |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz