Składniki:
- 250g mleka w proszku pełnotłustego
- pół kostki margaryny
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki kakao
- szklanka cukru
- cukier waniliowy do smaku
- dodatki: orzechy, rodzynki, herbatniki ( u mnie herbatniki i rodzynki)
Mleko zagotować z cukrem i kakao, dodać margarynę. Jak wszystko ładnie się połączy zestawić z gazu dodać mleko wymieszać, mogą się pojawić grudki - polecam pałkę do ciasta. Jak uzyskamy gęsta masę dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, chłodzić w lodówce.
Polecam dziś (nie tylko) słuchanie Radiowej Trójki z Polskim Topem Wszech Czasów
Dzień flagi u nas w domu:)
A piosenka na dzis - Peggy Brown w wersji 2+1
Ten blok to smak i mojego dzieciństwa.Zachomikujesz mi kawałek do niedzieli?;)
OdpowiedzUsuńzrobię drugi:)
OdpowiedzUsuńale słodziak! a blok uwielbiałam i lubię nadal:)
OdpowiedzUsuń