Zupa śliwkowo-jabłkowo-gruszkowa (przepis własny)
Składniki:
- śliwki (5-6sztuk)
- jedno jabłko
- jedna gruszka
- cukier lub inne słodziki ulubione (do smaku)
- 2 goździki, szczypta cynamonu i kardamonu
- łyżka mąki ziemniaczanej
- jesienne słońce
Owoce umyć, jabłko gruszkę obrać wyjąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Wszystko zalać wodą, dodać cukier, goździki, podgotować. Następnie wszystko zmiksować, spróbować czy nie brakuje cukru, dodać cynamon i kardamon zagotować. W szklance z zimną wodą (w niewielkiej ilości) rozpuścić mąkę ziemniaczaną i dodać do gotującej się zupy. Dobrze wymieszać, żeby się nie zrobiły kluski - gotować z 5 min.
Zupę podawać z grzankami lub makaronem.
Nasz nowy nabytek - komplet talerzy z Krecikiem:)))
Zapraszam również na mój blog z ręki dziełem (moim i nie tylko) - Futrzaki kombinują
Zapraszam również na mój blog z ręki dziełem (moim i nie tylko) - Futrzaki kombinują
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz